180808 Bortskämda på Utvaer i Norge

På tisdagsmorgonen siktade vi Norge och Utvaer. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den känslan. Så nära hemma men ändå inte. Norge är ju ett andra hem för mig och med all släkt och vänner här så blir det nästan som att komma hem. Att få lov att landa på en privat brygga på ett så här exotiskt ställe är ju ett rent privilegium. Utvaer påminner lite om Vinga med en touch av Smögen. En smal ränna med ett par sjöbodar och bryggor längs med rännan. Mycket pittoreskt. Och smalt! Det var verkligen finmanövrering för att ta sig in. Det är Reiduns mammas barndomshem som hon har tagit över och ön har en lång historia där det har funnits massor av bofasta invånare, skola mm.

På väg in till Utvaer!

Det är lite smalt där vi ska in!

Vi möttes av Reidun, eftersom Anne tyvärr är på Nordsjön och jobbar, tillsammans med ett par av henens grannar. Solen sken en liten kort stund och vi fick oss bubbel på bryggan. Därefter blev det middag och mys i huset. Det är så roligt att få lov att träffas igen. Anne och Reidun seglar båten LEA och vi träffade dem första gången på Isle of Maine (eller om det nu vari Belfast…det beror på hur man räknar;-))

Bubbel!

Skål och välkommen!

Tjoho! vi är framme!

Idag onsdag har vi tagit oss en vilodag. Vi har varit uppe i den fina fyren och Reidun och jag har varit ute en sväng och fiskat. JAPP! Ni läste rätt. Liv har fiskat! Jag har lyckats undvika detta under 3,5 år men när Reidun säger att vi ska ut och fiska så är det ju bara att lyda order! På mindre än en halvtimme drog vi sex st stora lyr. Resultatet i fisketävlingen blev 3-3 men eftersom Reidun drog upp den största baddaren så fick hon anses som vinnare och priset blev att hon fick rensa fisken. Ett par rejäla krabbor från två tinor fick vi med oss också och kommer blir förrätt till kvällens middag. Som ni hör så går det som vanligt ingen nöd på oss. Reidun skämmer bort oss alldeles hysteriskt!

Ett till!

Reidun med Nicki och Nemi

Det är långt ner!

Magnus och Nanny

Det är långt ner!

Fiskedags!

Gästbryggan!

Reidun i fisketagen!

Hyfsad fångst!

För er som eventuellt funderar på att besöka Utvaer så säger jag bara GÖR DET! Fantastisk pärla. Och det finns lite gästbryggor som mar får lägga till på!

I morgon är det dock dags att gå vidare och då blir det söderut mot syster Mettes brygga

Bookmark the permalink.

One Response to 180808 Bortskämda på Utvaer i Norge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *