En torrseglingsträff i Skåneland

I lördags styrde vi bilen mot Skåne tillsammans med Lotta för att träffa Eva o Andres. Eva och Andres har Ada som är systerbåt till Lottas Happie. Under de senaste åren så har vi träffats då och då – både med och utan båt. I somras lyckades vi träffas både i Köpenhamn och Dragör och tillslut även på Anholt. Denna gången var det utan båt, såklart. Förutom att det är vansinnigt trevligt att träffas så hade vi även ett ärende i Lomma. I höstas så köpte vi en Series Drouge och en Iridium 9555 satellittelefon av Kuheli efter deras långsegling. Men vi fick inte riktigt till överlämnandet och då ställde Andres och Eva upp och förvarade dem åt oss. Sedan har det liksom inte riktigt blivit av att vi har fått hämtat dem. Men nu var det dags och efter en god ankomstfika gick vi en lång och riktigt snöblåsig promenad längs med stranden. Gissa om det var gott att komma in och sitta framför brasan och tina efteråt. Att få tillbringa en kväll med goda seglarvänner och kunna nörda in totalt på olika seglingsprylar och destinationer att besöka är verkligen en humörhöjare!!! På vägen hem lyckades Lotta också få till ett överlämnande av ett par stolar som är ett blocketfynd till Ugglie. Det gäller att samordna!

Series Drougen är en form av drivankare men är konstruerad som en 110 koner lång lina uppdelat på 14 resp 16 mm lina så man kan koppla isär dem och använda ena biten som reservstyrning är det tänkt. Det finns mer att läsa om Series Drougen här. Detta är ytterligare en “liten” säkerhetspryl som vi ska packa lätt åtkomligt vid en överfart. Det är dessutom en pryl som vi innerligt hoppas vi aldrig kommer att behöva använda!!

DSCN0978 DSCN0981

Satellittelefonen är också en säkerhetspryl – men inte endast en säkerhetspryl. Med denna kommer vi kunna ringa, sms:a, skicka mail och plocka ner väderfiler. Det är INTE billigt att ringa på en satellittelefon, men det kostar inte något att ta emot ett samtal. Åtminstone inte för oss….. Men det är helt överkomligt att skicka mail i form av ren text. Vi kommer att koppla ett kontantkort och en mailadress till den så vi kommer kunna hålla kontakt med omvärlden till och med mitt ute på Atlanten. Både säkert och trevligt 🙂  Telefonen i sig känns som en vanligt Ericsson telefon från slutet av 90 talet! – så långt från en smartphone man kan komma mao  🙂

Iridium 9555_2

Det kändes inte om badväder direkt… 140118_9540Ser ni likheten?gångbana140118_9545

Varmt? Nej!140118_9555 140118_9562 140118_9563 140118_9601 140118_9607 140118_9612 140118_9639

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *