Båtstämpel – behövs det?

Flera bloggare och tidningsartiklar har nämnt att det är bra att ha en stämpel med båtens namn som ser lite officiell ut när man kommer till länder som har lite krånglig byråkrati. Frågan är om det verkligen är nödvändigt – vad ska man ha den till egentligen? Nä det är nog en onödig utgift tyckte jag bestämt och gick vidare. Det tyckte jag i alla fall ända tills jag en dag såg en reklambanner på Google för stämplar. Det bär mig emot att klicka på sådana banners, men denna gången åkte jag dit. Och väl inne på deras sida så kunde man testa att sätta ihop sin egen stämpel och när jag fick se resultatet så åkte jag/vi dit igen och beställde en stämpel. Så nu kommer vi sätta vårt bomärke både högt och lågt med vår stämpel så fort vi får tillfälle 🙂 Visst blev den cool…..

Stämpel_slutlig

Och igår kom stämpeln i posten – den blev jättebra – bara det att de hade skickat en svart istället för en blå 🙁 Kanske ingen större sak i världen men jag blev lite besviken. Fast den besvikelsen varade inte så länge för företaget svarade på vändande mail att de skickar en ny dyna. Denna gången blå 🙂  Jag beställde stämpeln här

Bookmark the permalink.

4 Responses to Båtstämpel – behövs det?

 1. Liv says:

  Tack 🙂

 2. Mats Jones says:

  Jättesnygg stämpel!
  Jag har en HR 352 och har tänkt att fixa en stämpel inför vår långsegling 2018.
  Det är inte så att du kan dela med dig av din mall?

  Hälsningar

  Mats Jones

  • Liv says:

   Hejsan.
   Vi har faktiskt bara behövt stämpeln en gång och. Det var på Jamaica. I övrigt så använder vi den mest till att stämpla böcker som vi har läst och sedan lämnar vidare. Lite löjligt kanske men det är kul att se var böckerna har varit. Ibland har de seglat flera varv runt jorden.
   Visst kan jag dela med mig. Men vete sjutton var jag har originalet. Jag får leta lite. Jag vet att vi beställde stämpeln på nätet och jag klippte ihop den och satte text i deras mall…. jag får som sagt leta lite. Återkommer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *