Spinnakerbommen blev en spirbom

I höstas så plockade vi hem den gamla spinnakerbommen för renovering. Jag borrade upp alla poppnitarna och fick loss ändstyckerna och tvättade och smörjde dessa. Se tidigare inlägg från i höstas. De verkade fungera finfint så förra veckan åkte jag till Riggarna och fick ett par nitar i monolit och började “poppa” ihop det hela igen. Den första sidan gick bra men när jag kom till den andra så hade det ändstyckets mekanism bestämt sig för att kärva fast och ville inte alls vara med. Så jag tog med mig ändstycket tillbaka till Riggarna och bad dem titta på det. Det tog inte dem många sekunder att bekräfta mina misstankar och döma ut den. Blä…. Det som är surast är ju att jag lagt massa jobb på att få vår fina guldiga bom att fungera. Men man får inte alltid som man vill och efter en diskussion med Mathias och lite konfererande med Magnus över telefon, så har vi nu beställt en ny bom. Fast ingen så stor spinnakerbom som vi köpte sist utan en mycket tunnare (och mindre dyr) spirbom (60mm). Denna kommer som en byggsats så vi sparar i alla fall in ett par kronor där. Bom nr två ska vi använda till att spira ut kutterstagsfocken när vi seglar på platt läns med dubbla försegel.  Så, det var det…. surt sa räven. Men förhoppningsvis så bör vi inte ha några krånglande bommar på ett tag nu.

Vintern är ju här och det med besked. Jag hade en liten, liten förhoppning att det inte skulle bli så mycket men nu har vi haft minusgrader i en vecka och tittar man på långtidsprognosen så säger de kommande tio dagarna samma sak. Sorg och snyft skulle man kunna sammanfatta det hela med, men detta är ju faktiskt något man inte KAN påverka hur mycket man (jag) än gnäller. Dessutom så ser jag att isen börjar lägga sig i kanalen utanför fönstret på jobbet. Klart deprimerande. Så istället försöker vi hålla oss sysselsatta med annat.

Därför körde jag ett nytt tryckkokningstest idag. Man skulle nästan kunna tro att detta blivit en matlagningsblogg 🙂 Idag blev det kycklinggryta med lök, morötter, vitlök, kokosmjölk och lite annat godis jag hittade i kylskåpet. När det kokat upp hällde jag i ett par dl jasminris och satte på locket. Kokade i 10 min och kylde sedan av. Och det blev gott även denna gång. Fast det blev lite som risotto – typ… Bra enhandsmat i alla fall. Nästa gång blir det lite mindre ris, men helt klart börjar jag komma på hur jag ska göra. Denna gången brände jag inget i botten heller så att koka upp under lite omrörning är ett hett tips 🙂

Och så till dagens sista: Jag har lagt upp en ny sida under fliken Segla Länge som heter Försäkringar. Här kommer jag att samla det vi kommer fram till när det gäller både personförsäkringar och båtförsäkringar. Om någon av er har tips på bra försäkringar så mottages dessa tacksamt. Extremt tacksamt..

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *