Lite småjobb på söndagen

Idag stod det garagetömning på arbetslistan. Allt städande i garderober och skåp hade fyllt garaget till bristningsgränsen så Magnus och Carl åkte med en fullknökad bil till tippen. På vägen tillbaka köpte de virke för att byta planken i balkongen. Detta är ärligt talat något som borde gjorts i 15 år – minst, och detta säger jag utan att överdriva. Det brukar falla ruttna träbitar från balkongen när det blåser så om vi nu ska hyra ut huset så måste vi fixa den. Men eftersom det handlar om höga höjder så är det också ett jobb som hamnade på Magnus ansvarslista. Nu är i alla fall det arbetet igång och förhoppningsvis ska det inte ta lika lång tid att slutföra som det gjorde för oss att komma igång 🙂 – för då har vi problem.

Jag gav dörren och lådan till frysen ytterligare ett lager lack och jag har faktiskt nu grovsågat till trallen till badrummet – ytterligare ett jobb som legat och väntat länge, även om det inte väntat i 15 år direkt…

Vi monterade ihop vår nya spirbom och vindrodret Boris komma ut i solen för att rodret skulle få en slipning och målning – trodde jag! I höstas borrade jag enligt alla konstens regler upp den träplugg vi hade i botten så att all eventuell fukt skulle kunna torka. Och då konstaterade vi att det inte bara var fukt utan det rann ut minst en deciliter. Nu trodde jag att detta borde torkat men ack vad jag bedrog mig. Jag började nämligen att peta med kniven och helt plötsligt så lossade det stora sjok av olika typer av epoxi och plastfyllningar. Med tanke på att jag tog mig igenom minst fem lager oidentifierade plastlager så är det kanske inte så konstigt att rodret är så tungt som det är. Dessutom så hittade jag totalt 8 (!) träpluggar i botten varav 5 av dem var genomfuktiga. Det fanns inte så mycket annat att göra än att borra ur pluggarna och ta fram slipmaskinen. Nu står Boris ute och förhoppningsvis hinner han torka på en vecka eller så för sedan måste jag plasta ihop honom igen om vi ska hinna montera honom innan vi flyttar från Hönö. Vi ligger så bra i vinterhamnen för att montera vindrodret så vi vill passa på.

Series Drougen drog vi ut på gräsmattan för att få lite koll på hur den fungerade och vi trodde att det fanns en kätting i botten på IKEA kassen eftersom den var så tung. Men det var fel. Så nu får vi inhandla en kätting och montera – tur att man kollar saker innan man ska använda dem 🙂 På tal om att kolla saker…. Vi har länge haft en bultsax av modellen jättestor liggandes i båten. Tanken är att vi ska ha ha den till att klippa vanten om vi skulle tappa riggen eller något annat lika hemskt. Men vi har fått återkoppling från flera håll om att detta inte fungerar så nu gjorde vi slag i saken och testade. Och vi kan konstatera att det fungerar visst. Skönt att veta!! men även detta är ju förhoppnings vis något vi aldrig kommer att få nytta av – se film nedan.

Jo, en sak till. Jag upptäckte idag att mina fotoalbum inte fungerar i Safari. Jag felsöker 🙁

Såhär såg Boris ut innan jag började peta ordentligt med kniven och skrapa. Här lär det bli plastning innan vi är färdiga.2014-03-09 13.30.34 Vår nya fina, och LÄTTA spirbom 🙂2014-03-09 14.45.21 2014-03-09 14.45.27 Golvtrallen till badrummet grovsågad med “distanspluttar” mellan ribborna2014-03-09 15.47.09 Lacklager 3 – börjar se bra ut2014-03-09 15.50.14

Magnus klipper av vårt gamla förstag utan problem

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *