Finbesök från Halmstad

Torsdagskvällen blev en go historia med platt vatten och fin solnedgång med fina vänner på vårt kära Björholmen. Fredagen och Sveriges nationaldag kom med fint väder och sol men samtidigt som Lotten och Uffe gick ut på bryggorna kom molnen och vinden 🙁 Vi kastade loss bums och gick i motvind ner mot bojarna utanför Skärhamn där vi tog oss en lunch. Utanför Klädesholmen mötte vi regnet och än en gång var vi glada för att vi har möjlighet att ha kapellet uppe när vi är ute och åker. Självklart blåste det småspik när vi skulle lägga till i Dyrön men Magnus fickparkerade som vanligt och vi lade oss bredsida trots att det innebar att vi fick lite svall från öppningen i piren. Vi ignorerade regn och blåst och vi packade en picknickkorg innan vi tog oss bort till bastun. Vi gillar verkligen bastun på Dyrön och vi hade inga problem med att njuta dess faciliteter i fyra timmar. Vädret gjorde det nästan bättre och när åskan gjorde sitt intåg över hamnen fick vi ett fint skådespel som varade hela kvällen.

Lotten var först med att hoppa i plurret
2014-06-06 16.12.18-1Detta räknas INTE som att bada!
2014-06-06 16.21.51

Varje år när Lotten och Uffe varit med oss så har det blåst småspik, minst!! och vi trodde först att denna helgen skulle gå i samma stil så det var med glädje vi vaknade till en hamn i stiltje. Hur skönt som helst. Färden gick norrut igen och vår vana trogen hade vi motvind så vi tuffade bara på i lugn och ro. Norr om Klädesholmen hittade vi en fin bredsida som vi snirklade oss in på. En plats som var nästan lika bra som vår “parkeringsplats”, om inte bättre faktiskt. När Uffe hittat den perfekta läklippan så underhöll vi oss med att göra minst möjligt ett bra tag innan Magnus hämtade gummibåten och såg till att vi fick oss en fin rundtur bland småöarna. Vad många mysiga ställen det finns i Bohuslän, massor av platser man inte har hunnit att prova och utforska. Och kvällen gav oss en härlig solnedgång också…. såklart. Man kan ju inte vara annat än nöjd – eller rent ut av avundsjuk på sig själv….

En Nannybredsida140607

Sämre kan man ha det!
2014-06-07 13.52.13 2014-06-07 21.23.59 2014-06-07 22.54.38

Söndag och segling! Det hade Magnus bestämt så vi gick rätt ut för att segla utomskärs men det gick inte. Det blåste för lite och det var massor av gammal sjö så Nanny bara rullade och slog. Detta i sin tur ledde till att Lotten mådde mindre än bra så vände helt enkelt på störten och gick tillbaka inomskärs igen. Där gick det fint att segla i den svaga vinden och vi mer eller mindre drev hem till Björholmen. Skönt 🙂

2014-06-08 11.10.14

Lotten och Uffe styrde kosan hemåt igen och vi har ju haft en underbar helg där vi definitivt brutit föregående års vädertrend! Tack för kul sällskap och vi kommer och hälsar på er till vintern! Nu är närmar sig semestern med stormsteg så vi passade på att pyssla lite. Bland annat så fick vi nu löst hur vi ska reva det tredje revet i storen utan att vi behöver lämna sittbrunnen och det känns skönt. Magnus fixade lite elpyssel och såg till att 12V lamporna i akterruffen fungerade igen. Han gick dessutom igenom autopilotens kopplingar för vi tycker att Zlatan beter sig lite märkligt ibland. Men han hittade inget så vi får hoppas att allt är som det ska.

Nu är det nio arbetsdagar kvar tills semestern. Tur att det går 24 timmar på varje dygn. Annars skulle vi aldrig få ihop detta 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *