Vinterskrud

Vi hade halv arbetsdag på jobbet i fredags och tog en halv arbetsdag till Nanny. Strax efter kl 14 var hon flyttade från gästhamnen och inbackad mellan y-bommarna på sin vinterplats. Det var blåsigt och grinigt men vädret var bättre än prognosen på lördag förmiddag så det var bara att bita ihop. Efter lite pyssel så kom alla vintertampar på plats och vi tog av storsegel och stack-pack. Tanken är att jag ska försöka lappa ihop stack-packet men jag vete sjuttsingen om det kommer att gå. Det är så trasigt och söndersmulat att jag är rädd för att vi måste investera i ett nytt… Mummel…. Magnus monterade av vindrodret Boris och borrade ur det i botten så att vattnet kan rinna ut. Vi band upp alla skot och tampar på däck så nu hoppas vi att gumman ska ha det bra i vinter. Dessutom fick vi besök av en kille som ska ge oss ett pris på att förlänga den aktre pulpiten. Vi, läs Liv, vill väldigt gärna ha ett stabilare “staket” runt sittbrunnen som håller att luta sig emot, stå på osv. Men vi får se vad prislappen landar på. Dessutom måste vi lägga båten på Fotö i ett par dagar och bara det tror jag får min älskade man att tveka 😉 Att sedan få krypa ner i favoritsoffhörnans värme och frossa i en onyttig pizza – det var både gott och mysigt! Lördag förmiddag började med att jag för femte gången, eller så, letade igenom hela båten efter kapellfästena till det gamla kapellet- men Näääää. Jag ger upp helt enkelt och därför så tog vi hem det nya kapellet och satte på vinterpresenningen. Trist eftersom sittbrunnsutrymmet blir väldigt begränsat med vinterpresenning – men vi har ju inget alternativ för kapellet utsätts för total måsbombardering i hamnen. Sedan plockade jag ner träribborna framme i fören på styrbordsidan och fick tvättat bakom med ättiksvatten. Något som luktar pyton i ett par timmar men som sedan tydligen ska motverka mögelslag. Jag gjorde detta på babordssidan för ett par veckor sedan och det var skönt att få hela förpiken genomtvättad 🙂 Vi gick också igenom och tog hem böcker och seglingsbeskrivningar över Danmark, Tyskland, Holland, Sverige m.fl. Detta är ju vatten vi inte kommer att segla i på ett par år så dessa grejor får helt enkelt lämna plats för andra grejor. Och vi inser att det är en hel det grejor vi vill ha med oss…. Efter det var det dags att packa ihop oss och fortsätta jobba hemma. Det är tur att man har en “flyttCarl” till son. Vi fyllde hela hans lätta lastbil med saker som vi idag söndag ska köra till tippen. Allt från gamla garderober, den gamla diskmaskinen, gamla datorer,  gammalt virke – osv. osv… Det är makalöst vad mycket skit vi har samlat på oss genom åren!!! Men nu ska det bort!! Vi bestämde oss för att fira lite extra igår eftersom det var 6 månader tills avfärd igår så Magnus fyrade igång grillen och fixade en god clubstek till oss. Idag söndag kommer att gå åt till att tapetsera Mathildas gamla rum och måla ett par lister i badrummet – samtidigt som våra sittbrunnskuddar ligger i blöt i badkaret. Dessa blev totaldränkta av saltvatten i somras och efter det så känns de fuktiga hela tiden. Så vi tänkte att vi dränker dem i sötvatten – torkar och impregnerar dem igen – så får vi se om vi kan rädda dem. Det känns lite konstigt att behöva köpa nya för att de har fått saltvatten på sig… Det lär ju de nya få omedelbums de hamnar i båten, de också. Ja – och så fortsätter det. Tempot just nu är lite ohälsosamt högt just nu känner vi – men vi får sova i januari, när vi är “husfria”.

Idag är det 23 år sedan Magnus och jag förlovade oss 🙂 – puss på dig, min älskade Magnus!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *