Årets första tur!

Vi har lite av ett I-landsproblem just nu, Magnus och jag. Det är nämligen så att vi även får ut semesterdagar för 2015. Självklart är det så att dessa hade kunnat ligga o vänta på oss när vi är ute i 3,5 år men det känns inte så viktigt just nu så därför har vi bestämt oss för att ta ut lite extra dagar här och där och idag, fredag är vår första extra-dag. Torsdagen började med ett oljebyte som höll på till gott och väl efter kl 2o  på kvällen men uj vad gott det smakar med mat efter en sådan kväll. Orsaken till torsdagens kvällsjobb vara att vi hade tid hos Puzzle Marin på fredagsförmiddagen. Vi kände att det var bra att låta dem pyssla om motorn lite innan vår avfärd och då ville de att oljan skulle vara nybytt. Strax innan 10 på förmiddagen så tuffade vi de 100-talet metrarna bort till deras brygga och det var med vingliga nybörjarben jag klev iland på den regnvåta bryggan. Det visade sig att det var ett bra beslut att ta lite hjälp med jobbet för i alla fall en av ventilerna visade sig vara riktigt grinig och vår trevlige mekaniker fick hålla på riktigt länge innan han blev nöjd. Och vi var mer än nöjda och glada när vi en stund senare puttrade ut genom pirarna i hamnen och en sak mindre på “att göra listan”. Hade vi nu ändå släppt vinterförtöjningarna så kunde vi ju lika gärna gå en liten bit till. Först hade vi tänkt oss till Vinga men efter lite resonerande kom vi fram till att det var dags för ett Knippla besök 🙂 Med focken utdragen så gjorde vi goda 5,5 knop och det är en märklig känsla att glida fram i regnet med värmarens surrande i bakgrunden – helt ensamma. Precis när vi gick in genom Knipplas pirar så kom snön – så nu har vi fått snöseglat i år också. Till vår stora glädje fanns det dessutom el på bryggan – något som vi uppskattar. Vi behöver det inte – men livet blir väldigt mycket enklare när vi får el på denna årstiden. Så nu ligger vi i soffan och bara har det bra och passar på att småpyssla lite. Magnus kontrollerar att allt passar till den nya luftflaskan han köpt, vilket självklart det inte gör, så nu blev det någon kopplingsdings av något slag som skrivs upp på den växande inköpslistan.

KnipplaHa en härlig fredag alla 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *