Lite arbetsbilder och lite oväntade gåvor

 Här kommer lite spridda bilder från lite av senaste veckans jobbande.

 2015-04-17 13.23.13Förutom två och en halv tub sikaflex så gick det åt bra med tejp för att få till nya lister på alla fönsterrutor och lister

2015-04-20 10.03.13Hela styrbordsstuven blev utplockad och belamrade sittbrunnen (igen). Det är mycket saker som ska flyttas på när man ska komma åt något. Denna gången skulle vi täta en mantågsstötta och sätta ett nytt fäste för skot och revlinor2015-04-23 11.53.04

Nytt fäste – fast på babordsidan då….

2015-04-20 12.03.56

Magnus gör slitlister av våra gamla rostfria fönsterramar med vinkelkapen. Vi kommer inte hinna montera dem men nu är de kapade och klara och lättare att stuva 🙂

 2015-04-23 11.42.18 2015-04-23 11.43.48

Vår förlucka vinner i alla fall tävlingen  “mest bling är bäst” Den nya gummilisten är väldigt kraftig och våra gamla beslag hade redan innan bytet en tendens att glida upp och på så sätt släppa in obehagliga mängder vatten rätt ner i vår säng. Därför har vi kompletterat med två överfallsspännen som ser till att bekvämligheten i sängen blir bevarad. Vi fick också byta ut en av armarna som håller luckan öppen och tro det eller ej, men den nya passade precis i den gamlas fästen!! Det är inte ofta som det händer! Den stora grunkan i mitten är det tidigare nämnda rostfria “ladugårddörrsgångjärnet” som vi med Thomas hjälp har modifierat till en låsningsanordning. Nu kan luckan stå lite öppen utan att någon kan ta sig in. Visst – man kan bryta sig in om man vill. Men det kan man i vilken båt som helst  – bara man ger sig sjutton på det. Och allt detta bling inklusive list tog nästan två dagar att montera….

2015-04-23 12.01.37IMG_4102IMG_41002015-04-24 11.59.35

Våra reservdunkar för diesel står så fint uppradade på styrbordssidan. Här har vi fått på spännbandet. Gummijollen får plats på fördäck och surras ordentligt i nymonterade padeyefästen. Sedan låser vi dunkarna extra med hjälp av våra två fenderbrädor. Magnus lade nästan en hel arbetsdag på att anpassa den yttre brädan så att den går in bakom mantågsstöttans fot och stöttar upp både den och dunkarna. Vi är lite löjligt nöjda med denna lösningen och tror att det kommer att bli jättebra. Dessutom är dunkarna så smala så att vi nästan utan problem kan gå förbi. Klart över förväntan!

2015-04-23 13.44.09 2015-04-23 14.43.15

Årets största hål borrades i däck och nu sitter i alla fall utsuget till septiktanken där det ska och vi är i alla fall nästan lagliga. Det ska bara till en slang och en koppling under däck också…… Men det tar vi en regnig dag.

2015-04-23 13.34.58

Vi har ohälsosamt många knivar ombord, så utrensning pågår. …. De fyra överst är nya och ska fästas på däck på strategiska positioner. Även om de är rostfria så har de en tendens att rosta men nu har vi fått tips om att fetta in dem i vaselin så att de håller längre och behåller skärpan. Det är ju rätt viktigt att de verkligen är vassa om vi behöver kapa något i en nödsituation. Om någon vill ha ett par halvslöa, halvrostiga, rostfria knivar så är det dags att höra av sig omedelbart 🙂

IMG_4098

Efter mycket om och men så har Magnus också fått monterat den nya vindrutetorkaren. Tro det eller ej, men nu närmar vi oss! Vi har inte många punkter på “måstegöralistan” kvar nu

IMG_4106

I skrivandes stund så knackar det på båten. Det står en herre utanför som vi inte känner igen. Det visar sig att han heter Thomas och har precis köpt en Rasmus nere på Kanarieöarna. Dessutom hade han seglat ner sin Maxi87 dit två gånger. Vi fick till oss ett antal värdefulla tips OCH dessutom så gav han oss två st gasolflaskor med europeisk “Campinggas” som han inte hade användning för. Den ena var dessutom full!! Tänkt vilka underbara  människor det finns!! TACK!!!!

IMG_4103

På tal om underbara människor! I går var vi hos Peder och Michaela och blev ytterligare en gång kungligt bortskämda! Där fick vi också en present….. Eller flera stycken. De är lite rädda att vi inte ska ha tillräckligt med bra toapapper på vår resa så de har gett oss vacuumpackade paket att öppna vid festliga tillfällen som jul och midsommar – Gissa om vi fick oss ett gott skratt åt detta igår 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *